Minigardens, de oplossing voor uw moestuin droom


Sinds enkele jaren heeft Europa het plezier van tuinieren herontdekt!
De nieuwe moestuintrend ontstond in de grote steden waar er nood was aan rust en bezinning. Omdat in deze drukke steden geen voldoende tuinen aanwezig waren, begonnen mensen te tuinieren in hun minigardens op hun balkon of terras. Al gauw werd deze trend voor vele een nieuwe levensstijl.  Met het extra groen om hen heen voelde zich weer verbonden met de natuur. Deze belevenis deelde ze met vrienden en buren en nu is tuinieren weer helemaal op en top populair ook buiten de grote steden!
En met goede redenen want naast goed voor de gezondheid is het ook goed voor de uw bankrekening.

Ons gamma minigardens is meer dan alleen een antwoord op gebrek aan plaats en tijd. Wij bieden u een omvangrijk assortiment vol verschillende modellen zodat voor elke individu en elke situatie een moestuinoplossing te vinden is. Bent u slecht te been of hebt u een gezellig huis vol leergierige knapen? Tijdens het ontwerp van onze selectie minigardens, hebben wij aan u gedacht want wij geloven dat gezond, goedkoop en duurzaam voor iedereen mogelijk is!
 

Minigardens, gezond en goedkoop


Hoe heerlijk toch om uw eigen gekweekte plantjes te zien groeien het hele jaar door! Naast dat gevoeld van bevrediging schenkt uw moestuin u ook een bord vol gezonde groenten en fruit.
Gedaan met giftige pesticides want nu weet u zelf wat er met uw eten is gebeurt én het is ook nog eens veel goedkoper! Denk maar aan de kost om een moestuintje te huren en dan nog al het bijkomende tuingereedschap zoals een spade, schop of kruiwagen. Wenst u al jaren te tuinieren maar had u nooit voldoende tijd of plaats? Dankzij onze stevige houten minigardens kan u makkelijk tuinieren, ook op een terras of balkon. Hebt u wél een grote tuin maar wilt u graag uw moestuin netjes wil delen? Met een minigarden kan u uw tuin in een handomdraai inrichten naar wens. Geweldig toch? Want een nette tuin is makkelijker in omgang en oogt daarbovenop ook mooier!
 

Minigardens, leerrijk en plezierig


Lekker, gezond en goedkoop is een mooie samenvatting waarom een eigen moestuin zo gewild is.
Maar woorden zoals rustgevend, plezierig en leerrijk mogen zeker ook niet ontbreken.
Een moestuin is dé ideale manier om bewust met gezonde voeding bezig te zijn. Laat daarom uw kleine rakker kennismaken met de pret van het tuinieren. Speel samen in de aarde terwijl uw kind leert over waar zijn eten precies vandaan komt. Kinderen die helpen met groenten kweken zijn er ook nieuwsgieriger naar en zullen groenten sneller proeven dan hun leeftijdsgenootjes. Al jaren bestaat de oproep om in lagere scholen moestuintjes aan te leggen en in enkele scholen is dit reeds een succesvol feit!
 

Minigardens, toegankelijk en gebruiksvriendelijk


Opa wil ook graag tuinieren maar zijn rug is niet meer zo sterk en zijn gewrichten doen sneller pijn.
Een traditionele moestuin vraagt dat u zich bukt of dat u op uw knieën zit. Voor vele oudere of voor fysiek beperkte personen is dit niet gemakkelijk. Omdat onze minigardens op poten staan zijn ze veel gebruiksvriendelijker. U kan perfect uw moestuin onderhouden vanop uw stoel!
De hogere poten maakt tuinieren niet enkel toegankelijker maar hierdoor zijn ze ook verplaatsbaar. Zo kan u de minigardens overal neerzetten waar u wilt en uw tuin of terras op handige wijze inrichten.
Bovendien als uw moestuin op hoge poten staan, hebben uw groenten ook minder last van slakken en vele andere soorten ongedierte!
 

Duurzaam


Voor de productie van onze minigardens kiezen wij steeds vol overtuiging voor Grenen,  een sterke en populaire houtsoort in België en Nederland. Grenen is de commerciële naam voor Pinus sylvestris. Grove pijn is de juiste Nederlandse naam, al wordt ook vaak grove den gebruikt. De meeste Pinus-soorten komen uit het noordelijke halfrond. Al vind je ze ook in Chili, Brazilië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Midden- en Zuid-Europa, …

Het kernhout is licht tot roodbruin-geel. Het spinthout is wit tot geelachtig wit. Allebei worden ze donkerder na blootstelling aan licht. De kwasten zijn bruin, redelijk groot en verspreid in kransen. Het kernhout is in onbehandelde vorm matig tot weinig duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse III-IV), het spint is niet duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse V). Het grenen hout onder diepe druk geïmpregneerd, wat de duurzaamheid doet toenemen. Tijdens dit proces dringt het impregneermiddel diepgaand in het hout, waardoor deze laatste bestand wordt tegen onder meer aantasting van schimmels, zwammen, insecten en extreme weersomstandigheden.  Via deze behandeling creëren we erg duurzaam hout dat jarenlang zijn optimale conditie behoudt en geen verder onderhoud nodig heeft. 
Wenst u echter de duurzaamheid van uw product nog te verlengen, dan kan u uw tuinbank instrijken met onze complementaire Restol™ Naturel UV Extra houtolie. Als u Restol™ Naturel UV Extra houtolie gebruikt, zorgt u ervoor dat de uiteindelijke kleur minder verzadigd is waardoor het oorspronkelijke hout beter zichtbaar blijft. 
 

Verantwoord hout


Onze primaire grondstof, hout, kan niet op een oneindige manier uit de natuur gewonnen blijven worden. Daarom produceren we met een oog op de toekomst. Hiervoor wordt FSC-gecertifieerd hout gebruikt. Dit betekent dat producten met dit label vervaardigd worden met hout uit verantwoord beheerde bossen. Dit maakt ze ecologisch geschikt, sociaal correct en economisch leefbaar. Op de productfiche kunt u terugvinden of het gaat om een product met dit label. FSC staat voor 'Forest Stewardship Council', al meer dan 20 jaar streeft deze non-profitorganisatie voor een wereldwijd verantwoord bosbeheer. Door te kiezen voor dit hout draagt u uw steentje bij aan een meer duurzame toekomst. Ons bedrijf wordt erkend door FSC met de code SGSCH-COC-008396/AF.
 

Levering en montage


In elk van onze pakketten vindt u steeds een duidelijke handleiding en al het nodige bevestigingsmateriaal.
Omdat wij een goede service belangrijk vinden, informeren wij de klant altijd schriftelijk, telefonisch en/of per e-mail betreffende de stand van zaken van bestelde of te leveren goederen.
Tijdens de levering bellen wij u een half uurtje voor aankomst op. De verzendkosten worden berekend tijdens het bestelproces. U beslist zelf binnen welke termijn u uw bestelling graag ontvangt.

Voor verdere informatie betreffende de levering of de garantie kan u terecht op onze Voorwaarden pagina.